Saturday, June 4, 2011

OEI Release


Release på PUBLIC SURFACE onsdag 8 juni 18:30!

OEI editör presenterar:
Häftad serie n°2
Mellan eller En annan närhet
av Helena Eriksson

Medverkande: Helena Eriksson, Martin Högström m.fl.
Poesi, bildvisning, karneval, mingel och vin

Mellan eller En annan närhet är poeten Helena Erikssons nionde bok och tar sin utgångspunkt i maskbärandet – och i de masker och dräkter som s.k. felos uppträder i under karnevalen i Maceda i Galicien. Via Frankrike och poeten Claude Royet-Journoud hamnade Helena Eriksson 2010 på denna karneval. Boken är ursprungligen skriven på svenska men har i en tidigare form publicerats på galiciska som Entre ou A outra proximidade (Amastra-n-Gallar, 2010). Den innehåller även ett urval bilder ur Emilio Araúxos fotografiska dokumentation av karnevalen.

Mellan eller En annan närhet är den andra boken i OEI editörs ”Häftad serie”. Böckerna i denna chapbook-serie trycks i 200 exemplar och finns primärt tillgängliga vid själva releasen som samtidigt fungerar som distributionstillfälle. Ett högintensivt och koncentrerat publikations- och distributionsformat för ny svensk och översatt poesi mm.

Inträde: 60 kr. I priset ingår boken Mellan eller En annan närhet + ett nummer av OEI + vin. Endast kontanter. (Inkomsterna kommer att användas för att täcka kostnaderna för produktionen av boken, och lägga grunden till nästa bok i serien. Så var med och stöd Häftad serie på detta karnevaliska sätt!)

Välkomna!

http://www.oei.nu/

---------

No comments:

Post a Comment